„MMF potvrdio da su Spajićeve najave o bankrotu za vrijeme 43. Vlade netačne“

MMF je izvještajem potvrdio da je ekonomija Crne Gore bila dobro vođena u 2023. godini pod 43. Vladom Dritana Abazovica. Pokazatelji su neumoljivi, ekonomija Crne Gore je rasla po stopi od 6% što nas stavlja u sami vrh država Evrope“, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

On je istakao da je MMF jasno naglasio i da je oboren rekord po prihodima od turizma u 2023. godine i da je tako nadmašena i čuvena rekordna 2019. godina, kao i da je stopa nezaposlenosti bila nikad manja što ukazuje na pojačane ekonomske aktivnosti crnogorske privrede. Đurović je dodao i da je MMF istakao značajan podatak, da je javni dug smanjen na 62% što govori da se 43. Vlada domaćinski odnosila prema budžetu i da je prekinula spiralu zaduživanja.

„Imajući sve ovo u vidu, a posebno iscrpan izvještaj MMF-a, vidi se koliko su samo bile netačne i nepromišljene izjave gospodina Spajića da Crna Gora ide u bankrot. Ali imajući u vidu da se nova 44. Vlada enormno i brzo zadužuje, a da deficit raste, mogli bismo se zapitati da nije slučajno gospodin Spajić mislio na 44. Vladu kada je najavljivao bankrot“, zaključio je Đurović.

foto:URA

NIKŠIĆ PROGNOZA