Miladinović podnio ostavku u Odboru direktora Željezničkog prevoza

Član Odbora direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) Željko Miladinović podnio je ostavku na tu funkciju.

Miladinović je zvanično „Vijestima“ dostavio obrazloženje ostavke koje je danas predao Odboru direktora kompanije.

U obrazloženju je naveo da su bezbjednost i sigurnost željezničkog saobraćaja njegovi prioriteti od kada je član Odbora direktora ŽPCG.

„U tom dijelu dao sam nedvosmislen doprinos u radu Odbora direktora. U konačnom i kroz predlog za formiranje Komisije za stručna i bezbjedonosna pitanja a potom i ostavkom na mjesto predsjednika te Komisije čime sam dodatno ukazao na probleme u funkcionisanju ovog Društva sa namjerom da izvršim dodatni pritisak kako bi se segment bezbjednosti unaprijedio. Na nekim sjednicama napominjao sam da razmišljam o ostavci. Nisam je tada podnio samo zato što sam smatrao da ne treba odustati bez obzira na sve razloge koji su me navodili na ta razmišljanja, i bez obzira na probleme koji postoje u Društvu gotovo od osnivanja i koji sada kulminiraju. Kako sam predstavnik državnog kapitala, vođen sviješću i savješću odgovornog čovjeka kome je društveni interes na prvom mjestu, bez obzira što nisam imao priliku da prezentujem mišljenje o aktuelnim i ostalim temama koje se tiču ŽPCG nadležnim van Društva, dovoljna mi je izjava koju je za javnost dao ministar Ministarstva saobraćaja i pomorstva, gospodin Filip Radulović, da podnesem ostavku“, saopštio je Miladiinović.

On je naveo da ostavku podnosi čiste savjesti i čistih ruku sa nadom i željama da će promjene doprinijeti napretku ovog segmenta crnogorske željeznice „kojem je potreban radikalan i sveobuhvatan pristup u rješavanju nagomilanih problema“.

Foto: Luka Zeković/Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA