Mikijelj: Luka Budva u sigurnim rukama, ispravljena nepravda

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj pozdravio je jučerašnju odluku Vlade da se Luka Budva ponovo vrati na upravljanje Morskom dobru. Poručio je da su spremni da preduzmu sve da bi Luka u što skorijem roku profunkcionisala.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore stavljen je van snage Zaključak kojim je data saglasnost da se Luka Budva da na korišćenje Opštini Budva, čime je Luka Budva ponovo vraćena na upravljanje Morskom dobru.

“Pri donošenju ovakve odluke kao jedan od razloga Vlada se vodila time što Opština gotovo godinu dana nije uspjela da sprovede u djelo preuzimanje Luke, a što je garantovala da će izvršiti i to mirnim putem kroz dogovor sa prethodnim korisnikom Dakley Marine”, saopšteno je iz JPMD. 

Mikijelj je pozdravio ovakvu odluku Vlade Crne Gore. 

“Obavještavamo javnost da smo spremni da preduzmemo sve aktivnosti kako bi Luka Budva u što skorijem roku profunkcionisala na zadovoljstvo grada i građana Budve, kao i svih turista, te da će se konačno ova višedecenijska nepravda ispraviti, za što smo se i borili svih prethodnih godina, a na čemu smo aktivno radili od 2021. godine”, poručio je on.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA