Marković: Niko od nadležnih nam se još nije obratio, pozivamo Abazovića da nam pomogne

Generalni štrajk radnika Pošte ispred glavnih poslovnica u svakom gradu u Crnoj Gori i dalje traje, i nastavićemo i sjutra tamo gdje smo stali danas, kazao je za Dnevno.me predsjednik štrajkačkog odbora Jugoslav Marković.

Kako navodi, niko im se od nadležnih još nije obratio, te su apelovali i na premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da im izađe u susret. 

„Da nam on pomogne, jer smo mi vladina firma, sve akcije su u vlasništvu Vlade Crne Gore pa s obzirom da je on premijer nek pokuša da nam pomogne ako može. Rekao je i za Institut u Igalu da će država naći načina da pomogne, pa vjerovatno može i nama pomoći ako već poslodavac neće“, kazao je Marković. 

Dodao je i da će štrajk trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Podsjetimo, radnici Pošte Crne Gore, odnosno članovi Jedinstvenog sindikata, započeli su juče generalni štrajk.

Ova odluka je, kako su naveli, rezultat dugotrajnih pregovora između sindikata i uprave, koji nisu uspjeli postići zadovoljavajući dogovor. Radnici ističu ključne tačke koje zahtijevaju promjene, uključujući povećanje plata, unapređenje radnog okruženja i druge ključne beneficije.

Foto: Dnevno

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Ovaj Marković iz Pošte je lik .Zove Dritana NEKA pomogne Dritan i treba jer je Pošta CG vlasništvo naroda Crne Gore i njenih radnika

NIKŠIĆ PROGNOZA