GP URA: Dva miliona eura profita od trajekta podatak koji je razbio svu propagandu

Propaganda da je preuzimanje trajektne linije od strane države loš posao koja je dolazila od određenih struktura bliskih bivšem režimu, ali nažalost, i od djelova nekih novih partija, razbijena je na najsitnije komadiće, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su podsjetili da je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović juče saopštio da je država za prvih 100 dana otkad je počela naplata od trajektne linije Kamenari-Lepetane prihodovala 3.228.000 eura.

„Sa druge strane, rashodi u tom periodu iznose oko 900.000 eura, a odnose se pretežno na gorivo, zarade zaposlenih, amortizaciju, zakupe, adaptaciju obale, itd… To znači da je čisti profit od trajektne linije preko dva miliona eura, odnosno, za prvih 100 dana je 10 puta veći nego što je bio dok su braća Ban upravljala trajektnom linijom“, navode iz GP URA.

Kako dodaju, ti podaci još jednom „potvrđuju ispravnost odluke premijera Dritana Abazovića, Vlade Crne Gore i JP „Morsko dobro“ da trajektnu liniju Kamenari-Lepetane preuzme država“.

„Na taj način novac od tog biznisa, koji na godišnjem nivou, sada je već jasno, oko par miliona eura, sliva se u džepove svih građana, a ne u džepove privilegovanih pojedinaca koje je bivši režim u proteklih gotovo 20 godina častio na desetine bolnica, škola, vrtića, puteva. Propaganda da je preuzimanje trajektne linije od strane države loš posao koja je dolazila od određenih struktura bliskih bivšem režimu, ali nažalost, i od djelova nekih novih partija, ovim podacima razbijena je na najsitnije komadiće, jer brojke su neumoljive“, dodaju iz GP URA.

Čestitali su svima „koji su doprinijeli da država vrati ono što je oteto od građana“.

„A podsjećamo da trajektna linija nije jedino što je Vlada predvođena sa premijerom Dritanom Abazovićem vratila u državno vlasništvo, već su tu i Željezara, Luka Budva i Pine, kao i akcije Luke Bar i Elektroprivrede“, zaključuju u saopštenju.

Foto: GP URA

NIKŠIĆ PROGNOZA