Država prihodovala sedam miliona eura od trajektne linije Kamenari-Lepetane

Od 5. maja prošle godine, od kada je počela naplata karata na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane, ostvaren je prihod od oko sedam miliona eura, saopšteno je iz Javnog preduzeća Morsko dobro povodom godišnjice od prelaska ove linije u državno vlasništvo.

Ovaj iznos je, kako ističu iz tog preduzeća, dvostruko veći u poređenju s prihodom koji je država ostvarila tokom 20 godina, dok je ovom linijom upravljao bivši korisnik „Pomorski saobraćaj“.

„Tokom proteklih godinu dana, od kada je ovaj ključni resurs vraćen u državno vlasništvo, a na inicijativu Javnog preduzeća, postignuti su značajni rezultati. Ovaj uspjeh nije samo doprinio budžetu Crne Gore, već je takođe donio značajne benefite za njene građane. U prilog tome, govori činjenica da je prema nedavnom ispitivanju tržišta, preko 85 odsto građana Crne Gore izrazilo visok nivo zadovoljstva odlukom Vlade o preuzimanju ovog značajnog resursa“, kazali su iz Morskog dobra.

Vraćanje trajektne linije Kamenari – Lepetane u državne ruke, prema njihovom mišljenju, predstavlja najznačajniju tekovinu promjena nastalih nakon 30. avgusta. 2020. godine.

„Ovim putem, izražavamo zahvalnost građanima na podršci i obećavamo nastavak odgovornog upravljanja ovim važnim resursom“, zaključeno je u saopštenju.

Foto: Morsko dobro

NIKŠIĆ PROGNOZA