DRI: ANB nije realizovao jednu preporuku, dostavljen Akcioni plan i Izvještaj

Državna revizorska institucija DRI je izvršila kontrolu realizacije pet preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Agencije za nacionalnu bezbjednost za 2021. godinu. Zaključio je da ANB dvije preporuke realizovala, jednu preporuku nije realizovana, jedna preporuka je djelimično realizovana i jedna preporuka nije primjenjiva.

“Agencija za nacionalnu bezbjednost je blagovremeno dostavila Državnoj revizorskoj instituciji Akcioni plan i Izvještaj o realizaciji preporuka. Nadležni Kolegijum DRI u sastavu: dr Branislav Radulović (Rukovodilac Kolegijuma) i dr Milan Dabović (član Kolegijuma), zaključio je da Agencija za nacionalnu bezbjednost dvije preporuke realizovala, jednu preporuku nije realizovana, jedna preporuka je djelimično realizovana i jedna preporuka nije primjenjiva”, saopšteno je iz DRI.

Naglašava se da je Agencija za nacionalnu bezbjednost dužna da za nerealizovanu i djelimično realizovanu preporuku dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka, do 04. oktobra 2024. godine.

“Nerealizovana preporuka se odnosi na knjigovodstvenu evidenciju nepokretnosti koje koristi ANB. U cilju realizacije preporuke Agencija je Upravi za katastar i državnu imovinu uputila više dopisa vezano za usaglašavanje stanja i izdavanja listova nepokretnosti za nepokretnosti koje koristi ANB, kao i za procjenu vrijednosti istih”, kaže se u saopštenju DRI.

Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Agencije za nacionalnu bezbjednost za 2021. godinu je dostavljen Odobru za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i isti je objavljen na zvaničnoj internet stranici DRI.

Foto: DRI

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA