Damjanović na regionalnim sastancima IPA struktura zemalja Zapadnog Balkana

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović, predvodiće delegaciju Crne Gore na regionalnim sastancima IPA struktura zemalja Zapadnog Balkana, koji sjutra počinju u Skoplju.

Regionalni sastanci se održavaju na inicijativu crnogorskog Ministarstva finansija, i uz podršku Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ).

„U okviru dvodnevnih konsultacija na nivou ministarstava finansija i evropskih poslova zemalja regiona, koji su uključeni u programiranje i upravljanje programima finansiranim iz EU fondova, učesnici će razmijeniti iskustva u dosadašnjem radu, i predočiti izazove u predstojećoj implementaciji IPA III paketa podrške“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

O iskustvima Crne Gore, govoriće i nacionalna ovlašćena službenica za finansijsko upravljanje sredstvima IPA fondova (NAO), Ana Raičević.

Damjanović će, sa saradnicima, u okviru zvanične posjete Skoplju održati i niz bilateralnih sastanaka sa kolegama iz Vlade Sjeverne Makedonije, kao i predstavnicima crnogorske dijaspore u toj zemlji.

Izvor: MINA Business

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA