CTU danas o stanju na tržištu radne snage u turizmu

Crnogorsko turističko udruženje (CTU) organizovaće danas konferenciju za medije povodom, kako su kazali, alarmantnog stanja na tržištu radne snage u turizmu i građevinarstvu.

„Povod je alarmantno stanje na tržištu radne snage u turizmu i građevinarstvu, usljed neadekvatnih procedura za izdavanje radnih dozvola već angažovanim sezoncima sa dalekih destinacija, čime je već destabilizovano tržište rada dodatno ugroženo, a ljetnja sezona dovedena u pitanje“, naveli su iz CTU-a.

Oni su kazali da će nadležnim institucijama biti ponovljen apel da hitno nađu rješenje za deblokadu procesa izdavanja radnih dozvola ne samo sezoncima sa dalekih destinacija, već i produžavanje postojećih radnicima iz regiona.

„Prizori kojima javnost svjedoči ovih dana, samo su potvrda onoga na što je turistička privreda preko strukovnih udruženja mjesecima unazad upozoravala i što je neophodno prevaziči kako ne bi ugrozila realizacija nastupajuće ljetnje sezone“, rekli su iz CTU.

Konferencija za medije biće organizovana u hotelu Splendid u Bečićima, u saradnji sa Privrednom komorom (PKCG), Udruženjem ugostitelja Budve i udruženjima hotelijera iz Kotora, Bara, Sutomora i Čanja.

Na konferenciji će, kako je najavljeno, govoriti predsjednik Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG, Ranko Jovović, predsjednik CTU Žarko Radulović i predsjednik Udruženja ugostitelja Budve, Aleksandar Jovanović.

Foto: CTU

NIKŠIĆ PROGNOZA