„Crnoj Gori potrebna stabilna Vlada“

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović razgovarao je danas sa ambasadorkom Češke u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom, koja mu je čestitala na dobrom rezultatu na nedavno održanim parlamentarnim izborima, navodi se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).

Hrebičkova je, dodaju u saopštenju, poželjela nastavak vođenja odgovorne, euroatlanske politike, „koja je bez sumnje doprinijela i dupliranju poslaničkih mandata u Parlamentu.“

Pored osvrta na političku situaciju u našoj zemlji, u fokusu razgovora kako su kazali, su bile i ekonomske teme, konkretno oblast saobraćaja i energetike. 

„Kako je istakla ambasadorka Hrebičkova postoji znacajno interesovanje ceske privrede i kompanija za projekte koje CG namjerava da realizuje u oblasti modernizacije zeljezničkog sistema, ali i za izgradnju novih i rekonstrukciju postojecih drzavnih puteva. Podsjetila je takođe na uspješnu saradnju sa ceskim kompanijama u oblasti zeljezničkog saobraćaja,  to jest na projekat elektrifikacije pruge Nikišić – Podgorica i potencijal da se snaznije aktiviraju na crnogorskom trzistu. Ambasadorka je iskoristila priliku i najavila transportni Samit koji ce biti održan u Češkoj u narednih par mjeseci i priliku da se održe bilateralni sastanci sa resornim ministrima, kako bi se otvorili razgovori o daljim konkretnim koracima saradnje“, navodi se u saopštenju MKI. 

Osim saobracaja, uvijek aktuelna tema je, ističu, i oblast obnovljivih izvora energije i nesumnjivi kapaciteti kojima CG raspolaže, te je ambasadorka izrazila interesovanje kompanija iz Česke za dalje planove Vlade CG, kako bi blagovremeno i adekvatno mogle učestovati budućim tenderima i međunarodnim poziva. 

„Na kraju susreta, zajednička ocjena sagovornika je da Crnoj Gori, u ovom izazovnom trenutku, potrebna stabilna Vlada sa jasnim euro-atlantskim opredeljenjem i prioritetima u oblasti ekonomije i podizanja kvaliteta života svih njenih građana, ali i u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala“, istakli su iz resornog Ministarstva.

Foto: MKI

NIKŠIĆ PROGNOZA