CEDIS zaključio tri tendera za nabavku 30.000 brojila

Crnogorski elektrododistributivni sistem (Cedis) završio je tri tendera za nabavku brojila i do kraja godine bice nabavljeno 30.000 brojila.

To je na konferenciji za novinare kazao v.d.izvršnog direktora Cedisa Vladimir Ivanović.

Pojasnio je da je prvim tenderom nabavljeno 7.000 brojila, drugim 15.000 i trećim 8.000.

Brojila će isporučiti firme Sombor elektro i Mezon.

Ivanović je pojasnio da su u toku još dva tendera za nabavku 50.000 brojila što će uz ovih 30.000 biti dovoljno da zadovolji sve potrebe.

„Godišnje nam treba oko 10.000 brojila“, kazao je Ivanović.

On je naveo da je Cedis lani završio godinu u plusu od tri miliona eura.

„U toku su pregovori sa EBRD-om za završetak „skada“ projekta koji je započet 2011. i do danas nije završen. Riječ je o kreditu od 25 miliona eura i dio će se koristiti za upravljanje trafostanicama i 10 miliona za nabavku brojila“, kazao je Ivanović.

On je najavio da rade analizu broja zaposlenih koja će pokazati da li će biti viška zaposlenih.

Kazao je da imaju problema sa zapošljavanjem određenih kadrova, a naveo je podatak da imaju trenutno oko 1.780 zaposlenih.

„Završili smo procjenu imovine i sada CEDIS ukupno vrijedi 480 miliona eura“, naveo je Ivanović, dodajući da su planirali ulaganja od 35 miliona ove godine što je deset miliona vise nego lani.

Ivanović je kazao da sa Svjetskom bankom pregovaraju o nabavci opreme za dekarbonizaciju, nabavku trafostanice i za nabavku opreme.

„Riječ je od 21 milion eura za koje smo aplicirali“, rekao je Ivanović dodajući da će im stići penali na naplatu od oko 350.000 eura zbog toga što projekat iz 2011. godine (skada projekat) nije završen.

Naveo je podatak da je gubitak Cedisa 2016. bio 10,5 miliona eura.

Ivanović je rekao da će se kandidovati na konkurs za izvršnog direktora.

Foto: CEDIS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA