Bulajić: Carinska služba teži postizanju standarda savremenih carinskih administracija

Delegacija Uprave carina na čelu sa VD direktorom Vladimirom Bulajićem učestvovala je na dvodnevnom sastanku carinskih administracija u okviru Projekta Adria customs, koji se održao u Rimu 16. i 17. aprila 2024. godine, u organizaciji Agencije za carinu i igre na sreću Italije (ADM) i OLAF-a.

Tema sastanka je bila planiranje i izrada okvira za aktivnosti budućeg Projekta Adria customs čiji je cilj unaprjeđenje saradnje između carinskih administracija Slovenije, Hrvatske, Albanije i Crne Gore uz snažnu podršku Italijanske carinske agencije.

VD direktor Uprave carina Vladimir Bulajić sastao se sa Andreom Mazzella, direktorom Kancelarije za međunarodne odnose. Na sastanku su razgovarali o dugogodisnjoj saradnji koju ostvaruju italijanska carina i Uprava carina kroz razne projekte i inicijative kao sto se SEED, Blue corridors i dr. Direktori su razgovarali o unaprjeđenju saradnje između dvije prijateljske države i carinskih službi i modalitetima buduće saradnje.

Bulajić je istakao da carinska služba teži postizanju standarda savremenih carinskih administracija, a prvenstveno Italijanske carinske službe i Guardia di Finanza, u borbi protiv svih oblika transnacionalnog kriminala, što je i vizija Vlade CG i premijera Spajića koji je tokom nedavne posjete italijanske delegacije Crnoj Gori naglasio da Vlada ima vrlo ambiciozan cilj u borbi protiv kriminala i da je na tom putu neophodna podrška najboljih službi, kao što su Guardia di Finanza i italijanska carinska agencija.

VD direktor Uprave carina je iskoristio priliku i za bilateralne sastanke sa predstavnicima carinskih administracija Hrvatske, Slovenije, Albanije i Italije, sa kojima carinska služba učestvuje u projektu.

Takođe, sastao se i sa generalom Vitom Đordanom, direktorom za međunarodne odnose u Gvardia di Finanza Italije. General Đordano je pozdravio napore crnogorske carine u namjeri da postigne najbolje standarde na putu ka pristupanju CG Evropskoj uniji. Iskazali su snažnu podršku menadžmentu UC i spremnost da pomognu kada je u pitanju organizaciona struktura, procedure i najbolje prakse. General je iskazao zadovoljstvo postignutom saradnjom i profesionalizacijom carinske sluzbe i uputio snaznu podrsku UC u postizanju strateških ciljeva koje mu je prezentovao VD direktor UC Bulajić.

Foto: UC

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA