Bord direktora Željezare smijenio Đorđija Manojlovića

Odbor direktora EPCG Željezara Nikšić smijenio je izvršnog direktora te firme Đorđija Manojlovića.

To je nakon upravo završene sjednice kazao predsjednik željezarinog Borda Maksim Vućinić.

Za v.d. izvršnog ditektora izabrana je pravnica Radojka Jeretin koja inače radi u Željezari.

„Jednoglasna odluka Odbora direktora je da se smijeni Manojlović zbog nesprovođenja biznis plana“, rekao je Vučinić.

Za novog izvršnog direktora Željezare biće rasipisan konkurs, a Vučinić kaže da će Jeretin do završetka postupka konkursa biti v.d. izvršnog direktora.

Vućinić je kazao da je situacija u fabrici veoma loša zbog nepoštovanja biznis plana.

„Željezarci će primiti platu, taj dogovor imamo od juče sa sjednice Odbora EPCG. Situacija u fabrici je loša zbog nepoštovanja biznis plana i nekih, da kažem, nepotrebnih kašnjenja koja su u samom startu kad se krenulo sa radom u Željezari“, kazao je Vučinić između ostalog.

Menadžment će, rekao je Vučinić, u kratkom roku napraviti presjek stanja, insistiraće da se sprovedu odluke i da se stabilizuje stanje u fabrici.

“ Strateški plan je opšte poznat, a to je da se interno organizuje obezbjeđenje koje će služiti i Željezari i čitavoj imovini EPCG, da se u što skorijem roku poveća kapacitet solarne elektrane i poveže na mrežu i treća stvar je da se nastavi sa radom i mnogo boljom dinamikomu proizvodnji konstrukcija i podkonstrukcija u Željezari. Što se tiče čelika stvar je prilično jasna, možda da se to na početku znalo već bi imali strateškog partner. EPCG Željezara ne može zbog međunarodno preuzetih obaveza koje je Crna Gora potpisala sa EU. Nije dozvoljeno da se ponovo pokrene proizvodnja od strane EPCG, ili njene ćerke kompanije. Stoga nalazimo, neću da kažem najbrže, ali trudimo se što brže da se napravi neko rješenje koje će obnoviti baznu proizvodnju, ali najbolje rješenje je da se nađe strateški partner. Imaćemo u vrlo kratkom roku dva javna poziva od strane EPCG na kojima će se tražiti strateški partner a paralelno s time tržiće se i posrednik koji u slučaju da se ne javi strateški parner na oglasu, pomogao da se nađe“, istakao je Vučinić.

Biljana Brašnjo

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA