Adžić: URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za usvajanje Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine

„Kada smo vidjeli da nakon više od godinu dana čekanja niko drugi ne želi da predloži neko novo i bolje zakonsko rješenje URA je ponovo predala u skupštinsku proceduru unaprijeđeni Predlog izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine. Ovim predlogom želimo da osnažimo borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Dosta je bilo gubljenja vremena i čekanja, vrijeme je da omogućimo nadležnim institucijama da sve ono što je oteto od države se vrati njenim građanima“, saopštio je poslanik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

Adžić je istakao da poslanički klub Građanskog pokreta URA traži dopunu dnevnog reda V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore sa predloženim izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, tzv. anti-mafija zakona.

Zakonsko rješenje koje je predložila URA između ostalog podrazumjeva da nema nikakvog vremenskog ograničenja za ispitivanje porijekla imovine i da se imovina može ispitati od devedesetih pa do danas, kontrola stečene imovine će se sprovoditi u građanskom postupku i imunitet nijednog funkcionera ne može zaštititi od procesa ispitivanja porijekla njegove imovine.

Adžić je poručio da očekuje podršku svih poslanika i poslanica u Skupštini Crne Gore koji se zalažu za beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Foto: GP URA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA