Živković čestitao Dan opštine Petnjica

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je, u čestitki povodom 4. avgusta, Dana opštine Petnjica, da je patriotizam građana te Opštine primjer kako se država cijeni i voli.

„Sa svim svojim prirodnim bogatstvima, resursima uz nezaobilazan i prepoznatljiv ljudski kvalitet njenih građana, Petnjica je odoljela vremenu pomahnitalih nacionalizma i populizama, i ostala brana onih vrijednosti za koje se borimo i u čiju izgradnju su sebe utkali i naši preci“, dodao je Živković u čestitki, navode iz DPS-a.

„U ime Demokratske partije socijalista Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine, Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine, Mehmedu Adroviću, kao i svim građankama i građanima Petnjice čestitam Dan opštine“, rekao je Živković.

Upravo je bihorski kraj, dodao je on, primjer kako prebroditi teška iskušenja i istrajati u izgradnji Crne Gore kao građanske države koja počiva na multikulturalnom i međuetničkom skladu.

„Tome svjedoči i vizionarstvo politike, hrabre i pravilne odluke koje se između ostalog ogledaju u činjenici da je Petnjica pored i uprkos neosnovanim osporavanjima i protivljenjima od strane pojedinih naših političkih oponenata ostvarila samostalnu opštinu i pokazala kako ona može dobro i kvalitetno funkcionisati“, dodaje se u čestitki.

U nadi da ćete vi i vaša marljivost biti uzor svim građanima, kazao je Živković, upućujem vam srdačne čestitke povodom Dana opštine.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA