(VIDEO) Radnici Dušana Bana devastirali ulicu, trotoare, zelene površine i ugrozili komšije

Radnici kompanije “Prohouse”, koja je u vlasništvu Dušana Bana – kuma bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića, prokopali su trotoar, zelenu površinu i temelje zgrade stare nekoliko decenija kako bi novosagrađenu zgradu svog poslodavca priključili na elektro mrežu.

Ti radovi ugrozili su stambene prostore novih Banovih komšija, koji žive u zgradi između Sahat kule i Ekonomske škole “Mirko Vešović” u Podgorici.

To se može zaključiti na osnovu fizičkog uvida i dokumentacije koju je prikupila Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA.

Kompanija “Prohouse” od Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada 1. septembra 2023. godine dobila je dozvolu za “izvođenje radova jednog produžnog i jednog poprečnog prokopa javne kolovozne površine – biciklističke trake u Ulici Kralja Nikole”, radi priključenja objekta na elektro mrežu.

U rješenju Sekretarijata za saobraćaj jasno je navedeno da odobrenje važi od 4. do 14. septembra 2023. godine za površinu “podužnog potkopa 130 metara”.

Nadležni su obavezali kompaniju “Prohouse” da po završetku radova devastirane površine vrati u prvobitno stanje.

U rješenju nije navedeno da radnici firme “Prohouse” mogu da potkopaju zelenu površinu i temelje komšijske zgrade stare nekoliko decenija u Ulici Kralja Nikole.

Oni su to ipak učinili, na način da su prekopali i odvodni kanal za kišnicu, koji se tu nalazio da ne bi voda prodrla u stambene prostore u podrumu zgrade.

Ostavili su čak i djelove visokonaponskog kabla van zemlje, tako da predstavljaju aktivnu prijetnju po stanare i njihovu djecu.

Sadržaj Rješenja Sekretarijata za saobraćaj

Nekoliko dana po završetku radova prekopana ulica, trotoar i zelena površina nisu vraćeni u prvobitno stanje, a nadležni ćute…

Pogledajte video zapis:

Ovaj tekst i video zapis nastao je u okviru Programa “Direktno otvaranje radnih mjesta” (Javni rad), koji je podržan od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Foto/video: LUPA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA