(VIDEO) Nikšić ove sezone bilježi rekordnu posjećenost

Grad pod Trebjesom, poznat po prirodnim ljepotama, bogatoj gastro ponudi, ali i gostoprimstvu postaje nezaobilazna stanica na turističkoj mapi lokaliteta u Crnoj Gori.

Velika posjećenost našem gradu tokom ljetnje turističke sezone, za vrijeme trajanja festivala, sportskih i kulturnih dešavanja,  uzrokovala je deficit smještajnih jedinica kako u hotelima tako i kod privatnih izdavalaca.

Hotel “Onogošt” mjesto okupljanja svih generacija Nikšićana, ove godine privukao je znatno veći broj gostiju iz zemalja regiona, ali i iz Kine, SAD-a i Australije.

Na mjesečnom nivou, hotel “Onogošt” bilježi rekordnu posjećenost ove godine. Trenutno je zauzeto 95% smještajnih jedinica od ukupnog kapaciteta, odnosno 40% više u odnosu na prethodnu i za 30% više u odnosu na 2019.godinu koja se uzima kao parameter rekordne posjećenosti na nivou Crne Gore.

Uprkos rezervacijama za naredni period, hotel “Onogošt” će i ove godine obezbijediti smještajne jedinice za studente, čime pokazuju odgovornost i podršku mladim ljudima u njihovom obrazovnom putu.

“Od septembra kreću konkursi za dodjelu domova, koji je i već spreman za student. Obezbijeđeno je 116 smještajnih jedinica- konformnih i prozračnih soba, a kapacitet  doma je za 260 osoba”,kazala je Tijana Đukanović.

Ana Jokić

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA