(VIDEO) Nikšić: OŠ  „Radoje Čizmović“ obilježila 125, a „Jagoš Kontić“ 64 godine rada

Osnovne škole (OŠ) „Radoje Čizmović“ i „Jagoš Kontić“ u Nikšiću, danas su  prigodnim kulturno umjetničkim programom proslavile 125, odnosno 64 godine uspješnog rada.

Rođendanska manifestacija u OŠ „Radoje Čizmović“ počela je horskom izvedbom državne himne, a zatim se obratila direktorica  Milena Danilović. Iako je ova obrazovna ustanova tokom godina zavrijedila brojna priznanja na različitim poljima, Danilović ističe da je ipak najponosnija na vannastavne aktivnosti učenika, koje su često i sami inicirali.

Sve ove aktivnosti, dodaje Danilović, jačaju vjeru u bolju budućnost. Škola svoj rad usmjerava ka vaspitanju uporedo sa obrazovanjem, što će nastaviti da čine i u budućnosti.

Svečanost je nastavljena kulturno umjetničkim programom, tokom kojeg su talentovani mališani pokazali svoje umjeće za recitaciju, pjevanje, igru i glumu.

Svečano je bilo i u OŠ  „Jagoš Kontić“ gdje je  manifestacija počela polaganjem cvijeća na spomenik partizanskom borcu čije škola nosi ime. Nakon intoniranja himne Crne Gore od strane učenika, obratila se direktorica Ranka Laković.

Ova obrazovna ustanova je kroz višedecnijsko postojanje iznjedrila mnoge uspješne ljude, a ako je suditi po broju nagrada i priznanja učenika i škole, ta praksa će se nastaviti.

Kako se moglo čuti tokom svečanosti, OŠ „Jagoš Kontić“ će i u narednom periodu ulagati napore da atmosfera bude radna i prijateljska. Manifestacija je bila povod i za dodjelu zahvalnice i poklona penzionisanoj nastavnici Danici Đurđić.

Aleksandar Nikčević

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA