Udruženje pravnika: Nosioci izvršne vlasti da se uzdrže od neprimjerenih komentara

Udruženje pravnika Crne Gore pozvalo je nosioce izvršne vlasti da se uzdrže od neprimjerenih komentara.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, na današnjoj sjednici Vlade saopštio je da je loše interpretirana njegova izjava o nepoštovanju odluke Upravnog suda da poništi rješenje Vlade o smjeni direktora Uprave policije Zorana Brđanin, te da ga „oni ljudi koji su uključeni i zastupaju svaku firmu i pojedinca koji je učestvovao u pljački Crne Gore, predstavljaju, zastupaju, brane“.

„Udruženje pravnika koje u svom članstvu i organima Udruženja, između ostalih, ima veći broj uglednih advokata, izražava profesionalnu solidarnost i saglasnost sa iznijetim stavovima Advokatske komore Crne Gore u pogledu zaštite advokata Zorana Brđanina. Istovremeno skrećemo pažnju svima, posebno nosiocima izvršne vlasti da se ubuduće u svojim javnim nastupima uzdrže od daljih neprimjerenih komentara i uticaja na advokaturu kao nezavisnu i samostalnu, ustavno definisanu, profesiju, kao i na svakog advokata pojedinačno“, navodi se u saopštenju.

Zaključuju da takva neprimjerena postupanja još više društvo i ukupnu zajednicu udaljava od vladavine prava i ostvarenja ciljeva iz pregovaračkog poglavlja 23 i 24.

Izvor: Dnevno

Foto: Udruženje pravnika

NIKŠIĆ PROGNOZA