Učenici telefone umotavali u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost. Prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

“Ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija mogu reći da smo veoma ponosni načinom na koji smo organizovali ovaj ispit. Izuzetno smo zadovoljni i kako su sve to prihvatili učenici i nastavnici. Danas smo svi položili ispit zrelosti”, rekao je Trivić za portal Roditelji.me.

On je uputio zahvalnost svim prosvjetnim radnicima, ali i roditeljima na podršci da se ne dozvoli da i ovogodišnji maturski ispit protekne uz nepravilnosti i zloupotrebe.

Ipak, ni detektori, ni pojačani nadzor u svim školama nijesu obeshrabrili pojedine srednjoškolce koji su ipak pokušali da unesu mobilne telefone.

“Svi pokušaji takvih zloupotreba su spriječeni. Zabilježili smo da su u nekim školama učenici telefone umotali u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič. Bilo je i onih koji su mislili da će proći detektor ako predaju jedan telefon, a ponijeli su dva ili tri. Nijesu uspjeli u tome, kao ni oni koji su pokušali da telefon sakriju u obući”, kazao je Trivić.

Nakon prvog dijela maturskog/stručnog ispita biće organizovane eksterne provjere znanja za učenike devetog razreda.

Foto: GP URA

NIKŠIĆ PROGNOZA