U Sutomoru održan trening za vođe izviđačkih jedinica

Savez izviđača Crne Gore organizovao je trening za vođe izviđačkih jednica u Sutomoru od 3. do 5. novembra. Ciljna grupa bili su svi oni ljudi koji su zainteresovani za formiranje nove izviđačke jedinice ili osnaživanje postojeće.

Kako su naeli iz Saveza izviđača učestvovalo je 25 zainteresovanih iz Rožaja, Plava, Nikšića, Cetinja, Podgorice, Bara i Danilovgrada koji su u toku tri dana treninga prošli različite radionice interaktivnog karaktera.

„Prvi korak je načinjen! Svi učesnici uspješno su prošli trening i sada u rukama imaju sertifikat koji im daje pravo da osnuju svoju izviđačku grupu. Nadamo se da će i lokalne i državne institucije prepoznati značaj ovakve prilike za mlade ljude koji stiču liderske vještine, iskorištavaju svoj puni potencijal, daju aktivan doprinos našem društvu i otvaraju vrata izviđačkog svijeta još većem broju djece i mladih“, saopštili su iz Saveza izviđača.

Trening za vođe izviđačkih jedinica je jedna od aktivnosti koja sprovodi u sklopu velikog projekta SYSPUC (Strengthening Youth Spaces and Participation for Underrepresented Communities), kroz kofinansiranje Svjetske izviđačke fondacije Messengers of Peace (MOP) i ERASMUS+ fonda.

Foto:Savez izviđača CG

NIKŠIĆ PROGNOZA