Sutomore dobija multifunkcionalni sportski teren

Multifunkcionalni sportski teren za košarku, rukomet, fudbal i odbojku biće izgrađen u Sutomoru, u MZ Spič, u okviru saradnje Opštine Bar i Ministarstva sporta i mladih.

Povodom realizacije ovog projekta, sekretar Sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar Goran Simić i potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoljub Šćekić potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju izgradnje terena.

Ukupna vrijednost projekta, kako je saopšteno, iznosi više od 180 hiljada eura, od čega je Ministarstvo opredijelilo 30 hiljada, dok je Opština Bar obezbijedila izradu projektne dokumentacije i finansijska sredstva u iznosu od oko 150 hiljada eura.

“Nakon završetka projekta, Sutomore kao jedno od najznačajnijih turističkih mjesta u barskoj opštini biće bogatije za savremeno osmišljen sportski teren koji će moći koristiti sportisti, rekreativci, mještani i svi turisti, što će nesumnjivo doprinijeti boljim uslovima života svih generacija i poboljšanju turističke ponude”, kazali su iz Opštine Bar.

Time lokalna uprava, prema njihovim riječima, još jednom potvrđuje svoju posvećenost izgradnji i rekonstrukciji sportske i dječije infrastrukture u svim djelovima opštine kao aktivnosti koja je u prethodnom periodu rezultirala sa nekoliko novih uređenih površina za odmor, rekreaciju i bavljenje sportom.

Foto: Opština Bar

NIKŠIĆ PROGNOZA