SOBNOR: Položeni vijenci na spomen obilježje na Lazinama

Povodom obilježavanja 79. godišnjice strijeljanja 52 mladih rodoljuba, u osvit slobode krajem Drugog svjetskog rata, danas su delegacije SOBNOR-a Crne Gore, Organizacija boraca NOR-a 1941-45, Glavnog grada Podgorica, Danilovgrada, Zete, delagacije političkih partija, tradicionalno su i ovog 23. jula položile vijenac na spomen obilježje na Lazinama, navodi se u saopštenju SOBNOR-a Crne Gore.

U ime opštine Danilovgrad vijenac su položili predsjednik Aleksandar Grgurović i potpredsjednik Duško Stijepović.

Ispred SOBNOR-a Crne Gore, vijenac su položili Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a Crne Gore, potpredsjednik Aleksandar Maraš, sekretarka Radmila Čagorović Veljko Kadović, predsjednik OBNOR 1941-1945 Danilovgrad. Svečanosti su zajedno prisustvovali, porodice palih boraca i zainteresovani gradjani koji bastine vrijednosti antifašističke borbe.

Nakon polaganja cvijeća delegacije je pozdravio je nadahnutim govorom predsjednik opštine Aleksandar Grgurović.

– Na ovom tradicionalnom mjestu našeg okupljanja, mjestu bola i ponosa, danas smo se okupili da i ove godine, ovog 23. jula, odamo dužnu počast poginulim djevojkama i mladićima iz ovog junačkog i slobodarskog kraja, koji su u zoru 23. jula 1944. god. dali svoje živote za slobodu i ljudsko dostojanstvo i koji su bez imalo straha krenuli u smrt. Danas smo se ovdje poklonili njihovim sjenima i djelu, i njima u nezaborav na ovom ponositom mjestu položili cvijeće i odali počast. Njihova jedina krivica je bila što su odbili da služe okupatoru već su goloruki udarili na neprijateljske bajonete ginući za slobodu i dajući živote za svoju rodnu grudu. Njima pripada slava i nezaborav, a svima nama, a posebno mladim generacijama ostaje trajna obaveza da čuvamo njihova časna djela. Neka im je vječna je slava- kazao je predsjednik OBNOR-a 1941-1945 Danilovgrad Veljko Kadović.

foto:SOBNOR CG

NIKŠIĆ PROGNOZA