„Prasak topova u Palestini ne dopire dovoljno do Podgorice“

Svakodnevni prasak agresorskih topova u Palestini i Ukrajini ne dopire dovoljno do Podgorice, Berlina, Londona, Pariza i Vašingtona, poručio je večeras na prijemu u Podgorici reis Islamske zajednice Rifat Fejzić.

Fejzić je organizovao prijem u Podgorici povodom nastupajućeg Kurban – Bajrama, prenosi Radio Fatih. 

“Svijet u kojem živimo prepun je nepravde i nasilja. Kao da je glas razuma i ljudskosti utihnuo pred bukom nasilnika. Kao da je ljudska savjest zakazala. Dozvolite mi da podsjetim da je i naš prostor bio poprište čestih ljudskih stradanja i posrnuća, ali je čovjek ipak nalazio snagu da se uzdigne i nastavi dalje“, kazao je Fejzić. 

 

Prema njegovim riječima, nova generacija je na vrijeme napravila izbor i okrenula kormilo ka Zapadu, kom, tvrdi reis, i geografski pripadamo.

„Potvrda tog izbora i sazrijevanja jeste društveni konsenzus koji je i formalno pravno postignut ovih dana. Dakle, imamo razloga za optimizam i nadu da ultradesne politike odjevene iracionalnim populizmom, a koje zapljuskuju čak i zapadne demokratije, u Crnoj Gori neće naći plodno tlo”, istakao je reis Fejzić.

Prijemu su prisustvovali predstavnici izvršne, zakonodavne vlasti i pravosuđa, predstavnici diplomatskog kora, civilnog sektora i medija, članovi Mešihata i Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori kao i predstavnici javnog i društvenog života.

Foto: radiofatih.me

NIKŠIĆ PROGNOZA