Smijenjena direktorica Ispitnog centra i Upravni odbor

Direktorica Ispitnog centra Crne Gore Dragana Dmitrović smijenjena je na danas održanoj telefonskoj sjednici Vlade, saznaju „Vijesti“.

Za vršioca dužnosti Ispitnog centra imenovan je Miloš Trivić, savjetnik u Ministarstvu prosvjete.

Na sjednici je smijenjen i cijeli Upravni odbor na čijem je čelu Valentina Radulović.

Dužnosti je razriješena i Dragana Nenadović, koja je bila glavni ocjenjivač.

Vlada je na istoj sjednici imenovala privremeni Upravni odbor Ispitnog centra koji će činiti profesot istorije Miomir Đurišić, pravnik Mihajlo Ćetković, profesor srpsko-hrvatskog jezika i jugoslovenske književnosti Dragan Čađenović, Tatijana Vujošević i Bojana Ostojić u ime Ispitnog centra.

Vlada se, prema informacijama Vijesti, pozvala na član 4 stav 1 tačku 2 Zakona o ostvarivanju javnog interesa u javnim preduzećima i ustanovama.

Na isti član pozvala se i u predlogu za razrješenje direktorice Ispitnog centra. U obrazloženju tog predloga navodi se da je „priprema i organizacija polaganja eksternog ispita na završetku trećeg ciklusa osnovne škole i maturskog i stručnog ispita u isključivoj nadležnosti Ispitnog centra“.

„Mjere zaštite javnog interesa u ovoj interesi uvode se zbog neizvršavanja Zakonom utvrđenih obaveza u pogledu organizacije i izvođenja eksternih ispita i neizvršavanja odluka nadležnih državnih organa, ostvarivanja javnog interesa i sprečavanje negativnih posljedica za učenike koji žele da nastave obrazovanje na ustanovama visokog obrazovana“, stoji u predlogu za razrješenje u koji su „Vijesti“ imale uvid.

Izvor: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA