Saradnje sektora privrede i obrazovanja za bolje tržište rada

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović sastala se 7. decembra sa predsjednicom Privredne komore Crne Gore Ninom Drakić i njenim saradnicima. Tokom sastanka naglašena je važnost međusobne saradnje između sektora obrazovanja i privrede kao i implementacija dobrih praksi i modela koji bi mogli poboljšati uslove na tržištu rada.

Ministarka je,kako navode u saopštenju, istakla predanost osposobljavanju mladih za uspješan ulazak na tržište rada, naglašavajući ključnu ulogu obrazovnog sistema u ovom procesu.

„Drakić je apostrofirala značaj kvalitetne saradnje Komore i Ministarstva u cilju unapređenja ambijenta za poslovanje i razvoja obrazovnog sistema. Istakla je doprinos ove asocijacije razvoju stručnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja kroz realizaciju brojnih projekata i edukativnih aktivnosti. Poseban fokus bio je na rješavanju trenutnih izazova unutar sistema, a ministarka je izrazila spremnost za partnerski pristup kako bi se zajedno pronašla održiva rješenja. Ovo partnerstvo između sektora obrazovanja i privrede ima za cilj stvaranje povoljnog okruženja za razvoj i napredak, kako pojedinaca, tako i privrednog sektora“, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Sagovornice su saglasne da će ova saradnja rezultirati konkretnim inicijativama i projektima koji će unaprijediti obrazovni sistem, olakšati pristup tržištu rada mladima, te doprinijeti održivom ekonomskom razvoju.

U radu sastanka učestvovali su i potpredsjednik Privredne komore Dragan Kujović i direktor Sektora za obrazovanje i kvalitet Mladen Perazić.

Foto: MPIN

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents