Samostalni sindikat zdravstvenih radnika OB Nikšić: Borićemo se za naša prava

Samostalni sindikat zdravstvenih radnika Opšte bolnice Nikšić reagovao je povodom izjave dr Mirka Varajića date u Jutarnjem programu Televizije Nikšić 3. februara.

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

„Kao Sindikat zdravstvenih radnika iznenađeni smo izjavom uvaženog kolege u negativnom smislu, a naročito nakon objave mjesečnih primanja imenovanog. Potpuno nam je jasno da je mišljenje dr Varajića da medicinske sestre/tehničari i nemedicinski kadar može pristojno živjeti sa zaradom koju prima, ali da li je svjestan činjenice da je to za 7 puta manje od primanja koje on ostvaruje. Da doktor sebi i svojoj porodici može da priušti biftek, je nama drago, ali zašto ne dozvoli da medicinska sestra sebi i svojoj porodici priušti roštilj, a ne hljeb i čaj.

Prosječna zarada medicinske sestre koja radi osmočasovno radno vrijeme jeste 600,00 eura. Ali njen posao je da mnogo ozbiljan, pa čak neuporediv sa voditeljkom programa sa kojom je napravio upoređenje. Da li se doktor zapitao kako bi obavio operativni zahvat bez te sestre ili da li bi hitan slučaj mogao zbrinuti bez sestre, a tek šta je sa radnicom i drugim osobljem?

Ovom prilikom poručujemo da ćemo se boriti za naša prava, za veće zarade, baš onako kako smo se izborili za veće zarade ljekara, među kojima i za ovog doktora.“

Foto: Ilustracija/elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents