Rampa na Svetom Stefanu mještanima zadala glavobolju

Pojedini mještani Svetog Stefana protestovali su zbog, kako navode, selektivnog postavljanja rampe na tom mjestu. I dok iz lokalnog Parking servisa poručuju da njenim postavljanjem žele da urede nesmetano funkcionisanje saobraćaja, mještani traže da nadležni poštuju zakon. Zanimljivo je da je rampa uklonjena dan uoči dolaska ekipe Radio-televizije Crne Gore.

Umjesto spasa od saobraćajnog kolapsa rampa u ulici Vukice Mitrović na Svetom Stefanu zadala je ovog ljeta mnogo glavobolje, tvrde pojedini mještani.

„Glavna zamjerka jeste što je rampa postavljena selektivno, to jest, ideja je selektivno sprovedena. Rampa nije postavljena na početku ulice nego na sredini ulice pa je neko morao da plaća prolaz ka svom domu, a opet neko nije morao da plaća prolaz“, saopštila je Dijana Jovović, iz NVO „Sveti Stefan – naš dom“.

Da se postavi rampa tražili su sami mještani ali su zahtijevali da sve bude u skladu sa zakonom, što, tvrde, nije ispoštovano. Da je to tako pokazuje i dopis lokalnog Sekretarijata za urbanizam u kome se navodi da mjesto gdje je rampa postavljena ne predviđa bilo kakve privremene objekte.

„Kada se neka ideja sprovede mora biti zakonski potkovana, to jest, mora imati zakonske okvire“, kaže Jovović.

Rampu je na zahtjev mještana postavio budvanski Parking servis ali je naprasno preksinoć i uklonio. Tvrde da su njenim postavljanjem željeli da urede nesmetano funkicionisanisanje saobraćaja u toj ulici.

„Naročito uzimajući u obzir da su svim vlasnicima kuća omogućene besplatne propusnice i uredan prilaz svojim dvorištima i garažama, kao i mogućnost besplatnog parkinga u trajanju od 15 minuta za sva vozila za potrebe dolaska gostiju“, saopštili su iz Parking servisa Budva.

Mještani poručuju da bi neko rješenje trebalo pronaći, što se, kako kažu, potvrđuje i danas, samo dan nakon uklanjanja rampe.

„Ovo je dvosmjerna ulica, evo pogledajte sad, ne može se proć’, ne može vatrogasna proć’, ne može policija, ne može ambulanta, i mi smo tražili da tu bude rampa pošto je to državna zemlja, da se to naplaćuje“, kazao je mještanin Dejan Jovanović.

Pitanje saobraćajnog kolapsa, posebno u ljetnjoj sezoni nije samo problem na Svetom Stefanu već i u mnogim drugim primorskim mjestima.

Foto: Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA