Raičević sa saradnicima obišao Staru maslinu: Radovi teku planiranom dinamikom

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao je radove na izgradnji drenažnog rova kod Stare masline na Mirovici.

Radovi na izgradnji drenažnog rova, kako je saopštila ta gradska uprava, su započeti sredinom prethodne sedmice, a praćenjem vodostaja u četiri postavljena piziometra oko stabla Stare masline prethodnih dana, tačnije od početka izvođenja radova, zapaženo je prisustvo vode u značajno manjim količinama nego ranije, što daje dobre izglede da će ovo biti adekvatno i trajno rješenje po zdravlje Stare masline.

Obilasku radova prisustvovao je i Sreten Tomović, član Komisije za analizu stanja i predlaganja mjera od značaja za optimalan rast i razvoj stable Stare masline.

Podsjećanja radi, Komisija je 21. decembra prošle godine dostavila predmjer radova za izgradnju drenažnog rova i odvođenje površinskih voda sa platoa Stare masline.

“Opština Bar je već 25.12.2023. godine po hitnom postupku raspisala tender za izbor izvođača radova za realizaciju predloženih mjera, čiji postupak je završen 29.12.2023. godine, na osnovu čega je sa najpovoljnijim ponuđačem zaključen ugovor o izvođenju radova na iznos od 28.960,00 eura bez uračunatog PDV-a”, naveli su iz barske opštine.

Iz Opštine Bar su kazali da radovi teku planiranom dinamikom, a od izvođača radova dobijeno je uvjerenje da će radovi biti završeni adekvatno i u predviđenom roku.

Foto: Opština Bar

NIKŠIĆ PROGNOZA