Radulović najavio: Strože mjere protiv zagađivača mora

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva posvećeno radi na povećanju ekološke odgovornosti, naročito kada je u pitanju prevencija zagađenjam mora i vodenih površina, kazao je resorni ministar Filip Radulović.

On je otvarajući međunarodnu konferenciju „Boka Kotorska kao održiva nautička destinacija“ u Tivtu, najavio da će tokom ove godine biti predstavljeno novo zakonsko rješenje koje se odnosi na zaštitu mora, koje će biti usklađeno sa propisima Međunarodne pomorske organizacije i ostalih međunarodnih konvencija.

„Cilj nam je da uvedemo strože mjere za zaštitu našeg prirodnog okruženja kroz zabranu zagađenja sa plovnih objekata i unapređenje sigurnosti plovidbe. To su koraci koji će doprinijeti da će Crna Gora, ne samo ispuniti međunarodne standarde, već će postaviti nove, više ciljeve u oblasti održivog razvoja“, poručio je Radulović.

Promocija dekarbonizacije i prevencija zagađenja mora i vodenih površina, ali i i prirode u u cjelosti, ostaje trajni cilj, istakao je Radulović.

„Očuvanje prirodnih ljepota Crne Gore, našeg izvanrednog biodiverziteta i ekosistema, iziskuje neprekidnu posvećenost svih nas jer ipak naša zemlja je naša odgovornost i legat koji treba da ostavimo našim naraštajima u boljem, a ne gorem stanju“, kazao je Radulović.

Međunarodna, naučno-stručna konferencija pod nazivom „Boka Kotorska, kao održiva nautička destinacija“ održana je po drugi put u okviru Festivala vjetra 2024.

Foto: MSP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA