Putevi suvi, vidljivost dobra

Učesnike u saobraćaju danas očekuju suvi kolovozi i uglavnom dobra vidljivost. Duž klisura i usjeka skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone. Neophodno je da vozači voze oprezno, smanjenom brzinom i u potpunosti poštuju postavljenu signalizaciju, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

Do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12.00. do 14.00 časova svakodnevno od 23. aprila obezbjediti slobodno odvijanje saobracaja u zoni gradilista Sokolovina na regionalnom putu R -10 Đurđevića Tara –Mojkovac u mjestu Sokolovina.

Privremeno se za period do 31.05.2024.god u terminima od 08.00 do 11.00 i od 14.00. do 17.00 časova zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Poda – Berane odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila. Zbog praznika neće dolaziti do totalne obustave saobraćaja za dane 3, 4. i 5. maja.

Privremeno se za period od 7. do 31.maja u terminima od 10.00 do 16.00 časova zbog izvođjenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rožaje –Špiljani odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila.

Dana 04.05.2024. godine na ovom putnom pravcu saobraćaj će biti u prekidu od 10.00 do 16.00 sati zbog izvođenja asfalterskih radova.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside do 31. maja saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati. Nedjeljom nema obustava saobraćaja. Zbog praznika neće dolaziti do totalnih obustava saobraćaja za dane od 1. do 6. maja.

Do 31. maja odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00. časova i od 14.00 do 16.00 časova osim nedjelje na magistralnom putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Nikšić u okviru rekonstrukcije magistralnog puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad. Zbog praznika neće dolaziti do totalnih obustava saobraćaja za dane od 1. do 6. maja.

Zbog izvođenja minerskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati do 18. maja.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobracaja na mjestima izvođenja radova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na magistralnom putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Lepenac –Ribarevina Ribarevina-Poda i Poda-Berane. Zbog praznika neće dolaziti do promjene režima saobraćaja 3, 4. i 5. maja.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova. Privremeno se do 31. maja odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00-11.00 i od 13.00 -15.00 časova zbog izvođenja radova u okviru rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje –Njeguši dionica od supermarketa Voli do Bajićke crkve II faza Bajićka ulica. Zbog praznika neće dolaziti do promjene režima saobraćaja 3, 4. i 5. maja.

Zbog radova na održavanju autoputa zatvorena je traka za spora vozila neposredno prije mosta Moračica iz pravca Mateševa prema Podgorici.

Do završetka radova odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja u terminu od 08.00 do 11.00 i od 12.00 do 15.00 časova zbog izvođenja radova na magistralnom putu Šavnik –Kruševica lokalitet Kruševica.

Na magistralnim putevima M-1 dionica Herceg Novi-Kotor, M-1 dionica Bar-Ulcinj i M-10 dionica Cetinje-Budva u vremenskom intervalu od 07.00 do 19.00 sati dolazi do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmerni zbog izvođenja asfalterskih radova do 25. maja.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Na magistralnom putu M-1 Lipci-Kotor u mjestu Dobrota zbog izvođenja radova na adaptaciji trotoara saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Do 12. maja promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-5 dionica Berane-Rožaje i na regionalnim putevima R-2 Berane-Andrijevica-Plav-Gusinje -Grnčar, R-5 Rožaje -Kula -Stupica i R-6 Most Zeleni-Vuča u vremenskom terminu od 07.00-19.00 zbog izvođenja asfalterskih radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

U Budvi zbog rekonstrukcije ulica 22.Novembar i Mediteranske ulice na snazi je obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju 160 dana.

Zbog snimanja dugometražnog igranog filma Vidra na magistralnim i regionalnim putevima može dolaziti do kraćih obustava ne dužih od 15 minuta do 16. maja.

Na autoputu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji su se dogodilo 22 saobraćajne nezgode u kojima su tri osoba zadobile teže, a četiri lakše povrede.

Auto moto savez Crne Gore pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima, koja podrazumijeva pružanje usluge pomoći na putu, otklanjanja manjih kvarova i najmanje jednog besplatnog šlepanja vozila do prvog servisa ili radionice za sva vozila registrovana u Crnoj Gori.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 063239987.

Foto: mapio.net

NIKŠIĆ PROGNOZA