Opština Plužine 2023. završila bez dugova, kreditnih zaduženja i viška zaposlenih

Na području opštine Plužine u prethodnoj godini realizovano je niz aktivnosti u cilju unapređenja života svih stanovnika, kazao je na današnjoj sjednici Skupštine opštine (SO) predsjednik Opštine Plužine Slobodan Delić.

Odbornici SO Plužine danas su usvojili Delićev izvještaj o radu u 2023.godini.

„Budžet Opštine u 2023. godini je realizovan  u iznosu od preko 100 odsto planiranih sredstava. Opština je godinu završila bez dugova, neizmirenih potraživanja, kreditnih zaduženja i viška zaposlenih. Centar za kulturu, Komunalo i Park prirode „Piva“ godinu su završili bez dugova i gubitaka“,istakao je Delić na sjednici.

U 2023. godini, kazao je Delić, održano je niz sastanaka sa predstavnicima Elekztroprivrede Crne Gore (EPCG). Razgovarano je o ubrzanju izvršenja obaveza te kompanije prema Plužinama,nastalih osamdesetih godina prošlog vijeka potapanjem naselja zarad izgradnje brane Mratinje.

„Načelno je postignut dogovor oko ubrzanja realizacije aktivnosti koje su definisane ugovorom“, rekao je Delić.

U prošloj godini, istakao je on, radilo se na unapređenju lokalne javne infrastrukture.

„U saradnji sa Upravom za kapitalne projekte i Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na prostoru opštine asfaltirano je preko 20 kilometara putnih pravaca“,kazao je Delić dodajući da je tokom cijele godine rađeno i na sanaciji i održavanju postojećih putnih pravaca.

„U saradnji sa Domom zdravlja Nikšić obezbijeđen je dolazak ljekara specijalista u zadnjoj nedjelji mjeseca. Skupštinskom odlukom odredili smo 4 stana u novoj zgradi „Solidarsnosti“ za potrebe Doma zdravlja i Hitne službe“, kazao je između ostalog Delić.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA