NVU “Putevima predaka”: I najmlađi u ekološkoj akciji u podnožju Trebjese

Povodom 5.juna, Svjetskog dana zaštite životne sredine Nevladino udruženje (NVU) “Putevima predaka” organizovalo je ekološku akciju u podnožju Trebjese.

U akciji, pored volontera, bili u uključeni i mališani iz vrtića “Kosovka djevojka” sa vaspitačima Stanom Medojević, Borisom Marušićem i Natašom Perošević.

“Očišćena je dionica staze od izvora kralja Nikole do teniskih terena , apelujemo na sugrađane.koji prolaze tim dijelom staze kroz šumu da ne bacaju limenke, plasticne kese i dr otpad ,jer veći dio ekološki osvještenih građana koristi stazu za rekreaciju i ugodan boravak u prirodi. Imamo sreću da na kilometar od centa grada možemo uživati u predjelu Trebjese i imati koliko toliko direktan kontakt sa prirodom, pa je neophodno istu sačuvati. NVU “Putevima predaka” zalaže se za čist i uredjen prostor u Park šumi Trebjesa i cilj nam je uskoro organizovati nove ekološke akcije kroz kampanju ,,Priroda očekuje humanost od nas „, najavili su iz NVU “Putevima predaka”.

Tokom akcije očišćena je staza za pješačenje i rekreaciju, realizovana edukativna šetnja i posađeno sedam stabala hrasta i tri kedra.

Akciju je podržala Fondacija Petrović Njegoš ,Turistička organizacija Niksic, Humci BS Cetinje i Intersport.

foto:NVU Putevima predaka

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA