Nastavlja se projekat „Čini dobro, zasadi drvo“

Povodom 20.septembra, Dana ekološke države Fondacija “Čini dobro “ nastavlja sa realizacijom projekta „Čini dobro, zasadi drvo“.

Kroz projekat dvorišta 14 obrazovno-vaspitnih ustanova iz Podgorice, Cetinja, Nikšića, Danilovgrada, Tuzi, Berana i Dnevnog centara za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju Berane biće bogatija za 70 sadnica paulovnije.

Sadnice su  proizvedene u plasteniku Srednje stručne škole “Spasoje Raspopović” u Podgorici.

„Doniranjem ovih sadnica, Fondacija želi motivisati i podržati obrazovno-vaspitne ustanove u stvaranju zelenih oaze u svojim dvorištima, pružajući priliku djeci i đacima da se direktno uključe u proces očuvanja prirode, steknu ekološka znanja i navike koje će uticati na očuvanje životne sredine. Važno je naglasiti da je značaj drveća za planetu i čovječanstvo višestruk, a Paulonija, poznata i kao „drvo života“, donosi brojne ekološke koristi. Osim što je atraktivna i dekorativna vrsta, izuzetno je otporna na sušu, brzo raste i pozitivno utiče na kvalitet vazduha, apsorbujući visoke količine uglje-dioksida iz vazduha. Sve ovo je čini idealnom biljkom za sadnju u dvorištima obrazovno-vaspitnih ustanova i ustanova socijalne i dječije zaštite. Zato nas posebno raduje što su sve sadnice proizveli đaci i nastavnici/e Srednje stručne škole “Spasoje Raspopović”, čime su doprinijeli poboljšanju zelena infrastruktura“saopštili su iz Fondacije.

Projekat “Čini dobro, zasadi drvo” Fondacija je pokrenula povodom Dana planete zemlje, 22. aprila. Uprvoj fazi projekta u 18 ustanova iz Podgorice, Danilovgrada, Zete, Tuzi, Bara, Kotora i Herceg Novog zasađeno 90 sadnica melije, skadarskog hrasta i čempresa.

„Fondacija “Čini dobro” će nastaviti sa realizacijom ovog projekta s ciljem stvaranja zdravijeg i ekološki osvješćenijeg okruženja za sve građane Crne Gore. Naša posvećenost činjenju dobra je temelj na kojem gradimo bolju i zeleniju budućnost“, navedeno je u saopštenju.

foto:Fondacija „Čini dobro“

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA