Luka Bar: Smijenjen Miloš Ostojić

Odbor direktora Luka Bar AD na današnjoj sjednici je smijenio Miloša Ostojića sa funkcije predsjednika Revizorskog odbora i članstva u RO, zbog izjave koju je objavio na privatnom profilu na društvenoj mreži.

“Odbor direktora Luka Bar AD, za smjenu Ostojića, isključivo se vodio poslovnom politikom kompanije koju afirmiše, zajedno sa Izvršnim menadžmentom, a koja prvenstveno ima za cilj očuvanje uspostavljenih etičkih načela i podsticanje profesionalizma u radu. Predsjednik, Zamjenik i članovi Odbora direktora, zahvaili su se g-dinu Ostojiću na korektnom radu u Revizorskom odboru kompanije”, saopšteno je iz Luke Bar.

Jedinstvenim stavom, dodaje se, Odbor direktora Luka Bar AD istakao je, da svaki pojedinac koji svojom izjavom i ličnim stavom, ponašanjem, izlazi iz okvira poslovne politike koja ima za cilj trajne zajedničke vrijednosti, profesionalne standarde u radu i etičke norme, mora biti razriješen sa dužnosti, bez obzira na koju je funkciju lice angažovano ili zaposleni raspoređen u Luka Bar AD i isti ne može biti dio sistema ubuduće.

“U skladu sa Etičkim kodeksom u Luka Bar AD, nulta je tolerancija na kršenje odredbi, kojima se jasno definiše da Luka svoje poslovanje gradi na trajnim vrijednostima, etičkim normama, standardima i uzisima kojima se profiliše i afirmiše profesionalizam, efikasnost, izvrsnost kao bitni elementi svog korporativnog identiteta i integriteta”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA