Lider HGI veličao “Oluju”, uslijedile reakcije: “Spajić da prekine pregovore sa HGI”

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović čestitao je juče Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Republike Hrvatske.

Istakao je da je hrvatski narod danas povlašten jer “živi ono što su mnogi sanjali, za što su patili i krvarili”.

“Svim Hrvaticama i Hrvatima i državljankama te državnom vodstvu u ime Hrvatske građanske inicijative i svoje osobno, srdačno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Višestoljetna čežnja mnogih generacija koje su čuvale državotvornu ideju našla je, predvođena prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, ispunjenje u našem vremenu. Zbog toga smo povlašteni, jer živimo ono što su mnogi sanjali i za što su patili i krvarili. Neka današnji blagdan pobjede u ostvarenoj slobodi, bude nadahnuće svakome od nas u nastojanjima za bolje i pravednije društvo. Budimo ponosni i snagom duha i predanim domoljubljem osnažimo vrijednosti slobode i zajedništva, budimo radosni jer danas je Republika Hrvatska jaka i prosperitetna zemlja sa snažnim međunarodnim dignitetom i utjecajem. Još jednom čestitam svima kojima je Hrvatska na srcu!”, objavili su juče portali da stoji u čestitci Vuksanovića.

Uslijedili su na to i brojne reakcije na društvenim mrežama. Neki traže i da budući mandatar Milojko Spajić prekine pregovore sa Vuksanovićem oko formiranja 44. Vlade.

– Veličanje etničkog čišćenja i ratnih zločina tokom “Oluje” od strane Adrijana Vuksanovića koji to čini u neoustaškom maniru, je razlog da budući mandatar Spajić prekine sve pregovore sa HGI, ali i da svi potencijalni konstituenti buduće Vlade svoje prisustvo u njoj uslove time – navodi se u jednoj od poruka na društvenoj mreži Fejsbuk.

Jedna od poruka na Fejsbuku
Jedna od poruka na Tviteru

Podsjetimo, Vuksanović je ranije dao podršku Spajiću da bude mandatar za sastav nove Vlade, međutim kazao je da HGI neće biti dio te vlade ako u nju bude koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

foto:Press

NIKŠIĆ PROGNOZA