Kotor: Predstavnici Mjesnih zajednica apelovali na odbornike u Skupštini da usvoje budžet

Savjet Mjesnih zajednica Grblja, kao i druge Mjesne zajednice sa teritorije Opštine Kotor obratile su se danas apelom svim odbornicima Skupštine Opštine Kotor pred predstojeću sjednicu lokalnog parlamenta u tom gradu, a koja je zakazana za četvrtak.

Na dnevnom redu ove sjednice između ostalih je i predlog Odluke o budžetu Opštine Kotora za 2024. godinu, Plan i program uređenja prostora i druge bitne tačke.

Budžet Kotora za ovu godinu planiran je na do sada rekordan iznos od 44,68 miliona eura ali on nije mogao biti usvojen do dsada jer je prvobitno zakazana sjendica SO 28. decembra prošle godine na kojoj se trebala razmatrati i Odluka o budžetu, otkazana zbog nesporazuma unutar dijela lokalne vladajuće koalicije koju predvode Demokrate. Stoga su danas mjesne zajednice sa područja Grblja uputile javni apel svim odbornicima u kotorskom parlementu, podsjećajući ih na opšti značaj pravovremenog donošenja budžeta za svakodnevni život svih građana.

„Nesporno je, koliki značaj ima, kako za mjesne zajednice, tako i za lokalno stanovništvo usvajanje budžeta. Stoga, uputićemo da se trenutno po zahtjevima MZ, ne mogu realizovati bilo kakvi radovi, odnosno poslovi koji olakšavaju i poboljšavaju kvalitet života građana. S tim u vezi svi do sada započeti poslovi u našim mjestima su ugroženi u pogledu realizacije, dok ne možemo očekivati bilo kakve nove. Dalje, otežano je i izvođenje sitnih, neophododnih radova, poput mijenjanja sijalica i drugog, odnosno Opštini je onemogućen rad. Shodno napred izloženom, pozivamo odbornike SO Kotor, da pokažu odgovrnost prema građanima koji su ih izabrali i na predstojećoj sjednici, zakazanoj za 18. januar usvoje budžet Opštineza 2024. godinu.”- navelo je Savjet Mjesnih zajednica Grblja u apelu.

Podvukli su da smatraju da eventuelno neusvajanje budžeta nanosi najveću štetu svim Mjesnim zajednicama, odnosno kompletnoj Opštini Kotor i svim njenim građanima.

Foto: Vuk Lajović

NIKŠIĆ PROGNOZA