GI „21. maj“: Mandić i Knežević gledaju da što više naude Crnoj Gori

Anticrnogorska i antievropska politika u Crnoj Gori trenutno se oslanja na dvije ličnosti koje imaju nalogodavca u Beogradu – lideri koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Andrija Mandić i Milan Knežević gledaju da što više naude vlastitoj zemlji, saopštila je Građanska inicijativa „21. maj“.

„… Da Spajićevu deklarativnu prozapadnu orijentaciju izvrgnu ruglu i da se dočepaju izvršne vlasti ne bi li zaposlili i svog posljednjeg nesposobnog aktivistu. Prije nego ih Vučićev kleptokratsko-nacionalistički režim ‘sažvaće i ispljune’ ove dvije marionete nastaviće da glume tzv. avgustovske tribune. Pritom, kao rezervnu logistiku, razgranata beogradska agentura uvijek ima na raspolaganju i cijeli niz Jokovića, Abazovića, Danilovića i sličnih političkih otirača. Dodatno je osnažuje i predsjednik ‘bez zemlje’ koji je još uvijek pod impresijom zbog Vučićevih degustacija sajamskog vina. Kada im dodamo i Bečićeve demokrate koji svojom zemuničarskom politikom svakodnevno uranjaju u ‘pobede, a ne podele’, onda je jasno u kom pravcu ide Crna Gora“, navodi se u saopštenju.

„Sva ova galerija opskurnih likova i partija mogla bi se ekspresno počistiti sa političke scene da nije tzv. suverenističkih stranaka koji su njihova posljednja linija odbrane. Diskreditovani i gnjili DPS koji opstaje da bi branio svoje najgore nasljeđe, mahao sa 20 odsto besmislene podrške i pred lakovjernima glumio državotvornog zaštitnika, najpoželjniji je protivnik velikosrpske politike. Još kada tome dodamo i sitne ex-suverenističke i kalkulantske partije koje se ‘objedinjavaju’ pod budnim okom DPS-a, onda ne čudi zašto je Šešeljev šegrt na dobrom putu da od Crne Gore napravi vazalnu i devastiranu državu. A to tek neće moći spriječiti ni metiljavi, sinekuristički i dezorijentisani PES“, zaključuje GI „21. maj“.

Foto: GI 21. maj

NIKŠIĆ PROGNOZA