Jovanoviću 30 godina zatvora za ubistvo Zorana Pavićevića u Danilovgradu

Okrivljeni Zlatko M. Jovanović iz Danilovgrada osuđen je danas u Višem sudu u Podgorici na 30 godina zatvora zbog krivičnog djela teško ubistvo.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće kojim je predsjedavao sudija Veljko Radovanović.

Iznoseći odbranu pred sudom, okrivljeni Jovanović je prije dvije godine izjavio je nije kriv za ubistvo Zorana Pavićevića u Danilovgradu u restoranu „Obala“.

„Razumio sam navode optužnice. Nisam kriv. Nije tačno ono što je tužilac pročitao u optužnici da sam iz koristoljublja ubio Pavićevića“, naveo je okrivljeni.

On je pred krivičnim vijećem kojim predsjedava sudija Predrag Tabaš detaljno iznio odbranu opisujući kuda se kretao. Naveo je svakodnevno odlazio u restoran, ujutro da popije kafu i predveče, kada bi odigrao neki tiket sportske kladionice na automatima koji su se nalazili u ovom ugostiteljskom objektu.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Jovanović zadao Pavićeviću najmanje 19 udaraca u predjelu glave. Prema optužnici, on je u noći između 23. i 24. novembra 2020. godine, u vremenu od 20,00 do 06,00 časova u Danilovgradu u restoranu „Obala“ na svirep način iz koristoljublja sa umišljajem ubio Pavićevića.

“Svjestan svog djela, a čije izvršenje je htio, na način što je oštećenom zadao tri uboda nožem od kojih jedan u lijevom potključnom predjelu, a dva u unutrašnjoj polovini i na prednjoj strani grudnog koša, i nanio oštećenom posjekotine u predjelu prednje strane grudnog koša, u srednjem i lijevom prsnom predjelu na tri mjesta, te zadao najmanje 19 udaraca u predjelu glave čvrstim, mehaničkim oruđem. Dodaje se i dok se branio od udaraca, zadao mu najmanje dva udarca mehaničkim oruđem, nanijevši mu tako tjelesne povrede zbog kojih je oštećeni trpio bolove i strah jakog intenziteta. Okrivljeni je potom sa šanka objekta oduzeo sav novac koji se tamo nalazio u vlasništvu ugostiteljskog objekta u iznosu od oko 70 eura u metalnim apoenima. Zlatko Jovanović je optužen da je izvršio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 tačka 1 i 4 Krivičnog zakonika Crne Gore”, navodi se u optužnici.

Izvor: Vijesti
Foto: Shutterstock

NIKŠIĆ PROGNOZA