Injac: Zajedničko djelovanje Glavnog grada i lokalne zajednice ključno je za očuvanje životne sredine

„Zajedničko djelovanje Glavnog grada i lokalne zajednice ključno je za očuvanje životne sredine, saopštila je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

„Navike koje usvajamo određuju našu budućnost i zato mi je veoma drago što smo u prilici da kroz učešće u međunarodnim projektima, uz realizaciju brojnih aktivnosti, radimo na jačanju svijesti u pravcu očuvanja planete“, kazala je Injac prilikom obilaska TC „Bazar“.

Olivera Injac
foto: Glavni grad Podgorica

Iz Glavnog grada Podgorica je saopšteno da je Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada, u saradnji sa gradskim preduzećem „Tržnice i pijace“, obilježio je 22. april, Dan planete Zemlje, koji se globalno obilježava od 1970. godine u cilju jačanja svijesti o neophodnosti zajedničkog djelovanja u pravcu očuvanja naše planete.

Olivera Injac
foto: Glavni grad Podgorica

„Shodno ovogodišnjoj temi Dana planete – ‘Planeta protiv plastike’, a imajući u vidu ozbiljne pritiske na životnu sredinu izazvane velikim količinama plastičnog otpada, nastavljena je značajna inicijativa čiji je cilj doprinos redukciji korišćenja plastičnih kesa. U tom smislu, na gradskim tržnicama u TC ‘Bazar’ i ‘Gintaš’, sugrađanima su podijeljeni platneni cegeri sa porukom ‘Baci pet, sačuvaj svijet’, koja nas podsjeća da svi možemo pružiti doprinos očuvanju sredine u kojoj živimo i da je svaki korak, dugoročno posmatrano, dragocjen“, piše u saopštenju Glavnog grada.

Olivera Injac
foto: Glavni grad Podgorica

Naslovna foto: Glavni grad Podgorica

NIKŠIĆ PROGNOZA