Green Home: Prekršajna prijava protiv Ekopatriotizma slika iskrivljene stvarnosti

Umjesto da razumije protest i revolt građana, i učini sve što je u nadležnosti Komunalne policije da spriječi nelegalno odlaganje otpada širom Crne Gore, Komunalna policija u Nikšiću je pokrenula prekršajnu prijavu protiv ekološke aktivistkinje Ivane Čogurić iz Ekopatriotizma, saopšteno je iz NVO Green Home.

Pokretanje prijave protiv ekološke aktivistkinje, kako su ocijenili, je zapravo odbijanje da se prihvati uloga koju komunalna policija ima u sprečavanju nelegalnog odlaganja otpada, te pokušaj da se na ovaj način smanji pritisak koji ekološki aktivisti vrše na institucije u skretanju pažnje da je stanje u oblasti upravljanja otpadom poražavajuće.

“U krajnjem, ovo je iskrivljena slika stvarnosti koju živimo a u kojoj se u odgovornost prebacuju na one koji reaguju na problem”, smatraju iz Green Home.

Pozivaju komunalnu policiju Nikšića, ali i predstavnike Komunalne policije drugih gradova u Crnoj Gori da razumiju i prihvate svoje nadležnosti i da reaguju na nelegalno odlaganje otpada tako što će pisati prijave i kažnjavati one koji u kontinuitetu zagađuju životnu sredinu.

“Sigurni smo da će Ivana i drugi ekološki aktivisti nastaviti da vrše pritisak na institucije i svojim aktivnostima i performansima skretati pažnju na probleme. Problemi u oblasti upravljanja otpadom su defakto prisutni, a predstavnici institucija, uključujući Komunalnu policiju ih ne riješavaju”, zaključuju u saopštenju.

Foto: Green Home

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA