(FOTO/VIDEO) Trg Slobode u Nikšiću popunjen, „Beogradski sindikat“ ispunio očekivanja

„Beogradski sindikat“ večeras je na nikšićkom Trgu slobode okupio nekoliko hiljada građana i građanki.

Beogradska grupa nastupila je u okviru manifestacije „Dani porodice Romanov u Nikšiću“.

Kultna beogradska grupa u Nikšiću je trebala da ima koncert prije nekoliko mjeseci, ali je odložen zbog tragedije u školi na Vračaru i Mladenovcu.

Beogradski sindikat je već treći put u Nikšiću. 2008. godine prvi put su nastupali u gradu pod Trebjesom i to u okviru Lake festa.

Sledeći nastup je bio prije nekoliko godina na Bedem festu.

Beogradski sindikat je bend koji traje više od 25 godina.

Nedavno su izdali novi album „Sindikalno proleće“, a neke od novih pjesama večeras će u Nikšiću biti premijerno izvedene.

Jedna od novih pjesama je „Teci reko“, koju su snimili sa Pavlinom Radovanović. Umjesto nje, večeras će im podrška biti mlada Nikšićanka, etno pojac Tijana Vučetić.

Ne zaboravljaju, kažu, braću sa Dorćola, pa su večeras izveli pjesmu posvećenu Džeju Ramadanovskom i Sinanu Sakiću. Dio te pjesme je u videu koji slijedi:

Naravno, izveli su i „Sistem te laže“.

Trg Slobode u Nikšiću je popunjen. Beogradski sindikat je, kao i uvijek, ispunio očekivanja. Nikšić je večeras domaćin i brojnim građanima iz drugih crnogorskih gradova.

„Teci reko“, pjesma koja govori o genocidu nad Srbima u Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH), posebno u Jasenovcu. Sa Beogradskim sindikatom večeras ju je otpjevala Nikšićanka Tijana Vučetić.

Pjesma posvećena Crnoj Gori i njenoj borbi za svetinje:

U Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca sjutra će, povodom praznika Carska porodica Romanov, sa početkom u 9 časova, biti služena sveta arhijerejska liturgija, a u 20 h u porti hrama biće predstavljena knjiga „Inetligencija, filosofija i kultura (Ruski primjeri), čiji su priređivači Neda Andrić i Jovan Radojević.

„Dane porodice Romanov u Nikšiću“ organizuju Turistička organizacija (TO) Nikšić, Nevladina organizacija (NVO) „Pandurica“, Opština Nikšić i Saborni hram Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Biljana Brašnjo

Foto/video: Portal RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA