(FOTO/VIDEO) Kovačević: Grahovo značajan poljoprivredni i turistički potencijal Nikšića

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević danas je puštio u rad novoizgrađeni vodovod u Gornjem grahovskom polju.

Investitor je bila Opština Nikšić, a radove vrijedne skoro 250.000 eura izvelo je nikšićko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“.

Svečanom otvaranju novog vodovoda prisustvovao je predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, šef kabineta predsjednika Opštine Marko Perućica i mještani.

Vodovod u Gornjem grahovskom polju, istakao je Kovačević, veliki je infrastrukturni projekat koji će olakšati život domaćinstvima koja borave i žive u tom kraju, da mogu da se bave svojom osnovnom djelatnošću – poljoprivredom.

Kovačević je najavio i rejonu Grahova još infrastrukturnih projekata, ali i otvaranje grahovskog hotela.

„Grahovo zaista jeste na neki način i poljoprivredni i turistički biser naše opštine i mi vrlo računamo na njegove potencijale kao Opština Nikšić i u promociji turističke ponude našeg grada veoma vodimo računa na tome šta su potencijali Grahova i prezentujemo to i u Crnoj Gori i u regionu, a i šire. To ćemo raditi i u budućnosti i gledaćemo da određeni infrastrukturni projekti i određene investicije završe upravo u ovoj Mjesnoj zajednici“, rekao je između ostalog Kovačević.

Direktor preduzeća “ Vodovod i kanalizacija“ Željko Cicmil istakao je da su izgradili 7,5 kilometara vodovodne mreže sa koje će se vodom snabdijevati 30 domaćinstava Gornjeg grahovskog polja.

Predsjednik Mjesne zajednice Grahovo Aćim Dabović kazao je da je realizovana investicija veoma važna za to mjesto. Dabović je izrazio nadu da će u saradnji sa Opštinom Nikšić riješiti i druge probleme na području Grahova, a kojih nije malo i odnose se na putnu infrastrukturu, snabdijevanje električnom energijom…

Opštini i izvođaču radova u ime mještana Gornjeg grahovskog polja zahvalio je Ljubo Milović.

Biljana Brašnjo

Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Dobro se dobro

NIKŠIĆ PROGNOZA