(FOTO/VIDEO) Delić: Država konačno ,,pogledala” na Opštinu Plužine

Predsjednik Opštine Plužine Slobodan Delić na sastanku sa novinarima, prezentovao je rezultate rada Opštine na čijem je čelu. Ističe da su zadovoljni urađenim, kao i to da je država konačno pogledala šestu po veličini Opštinu.

,,Moram odmah istaći da je nakon 25 godina skromnih davanja na kašičicu od strane Vlade Crne Gore,po prvi put ove godine država značajna sredstva izdvojila za razvoj Pive. Tu bih posebno istakao realizaciju projekta asfaltiranje puta južnog durmitorskog prstena. To je putni pravac koji  se prostire od Opštine Šavnik i ide do Opštine Plužine”, kazao je Delić.

Takođe, raspisan je tender i izabran izvođač za asfaltiranje 6 km lokalnih puteva, a Opština namjerava i nasipanje i adaptaciju seoskog puta Unač – Barni Do, dok je put od Muratovice do Ravnog već nasut. Prema Delićevim riječima,  ove godine urađena je  projektna dokumentacija za 2 vodovoda, vodovod za sela Borkovići i Dubljevići i vodovod za selo Goransko. Očekuje se revizija projekata, a sljedeći korak je saradnja sa Upravom za kapitalne projekte, Urađena je projektna dokumentacija za uređenje prostora kod gradske plaže, adaptirana je gradska kapela, a ovih dana očekuju raspisivanje tendera za uređenje ulice od hangara do uključenja u gradsku saobraćajnicu.

Ove godine Opština Plužine i Park prirode ,,Piva” organizovali su brojne kulturno-muzičke manifestacije, a sve u cilju promocije turističkih potencijala Pive. Prema podacima Parka prirode u maju i junu u Pivi  ostvareno je 3.000 noćenja. Delić najavljuje i otvaranje Kule Lazara Sočice za 4. avgust.

Kao glavne probleme ističe odliv stanovništva, odnos sa Elektoprovredom Crne Gore, za koju kaže da ima ponajviše koristi od teritorije Opštine, a malo vraća zajednici. Apeluje i na Vlade Crne Gore i Bosne i Hercegovine da sa obećanja konačnu pređu na realizaciju rekonstrukcije puta Plužine-Foča koji je u izuzetno lošem stanju.

Sastanku je prisustvovao i glavni administrator Opštine Vladimir Knežević.

Vanja Damjanović

foto/video:RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA