Fondacija „Čini dobro“: Činimo dobro za našu Planetu

Dan planete Zemlje svake godine se obilježava 22. aprila, a ovogodišnja tema je „Planeta protiv plastike“, saopšteno je iz Fondacije Čini dobro.

Fondacija Čini dobro u kontinuitetu radi na informisanju i edukaciji, posebno djece i mladih, o značaju životne sredine s ciljem stvaranja i njegovanja ekološke svijesti i ekološkog ponašanja.

“U skladu sa ovogodišnjom temom „Planeta protiv plastike“ Fondacija je samo u prva četiri mjeseca 2024. godine, kroz tri pojekta, donacijom 17 eko klupa, 12 eko kanti i jednog eko kompostera, koji su napravljeni od eko daske u 3D sobi, sačuvala našu prirodu od jedne tone i 200 kilograma plastičnog otpada (HDPE/PP). Pored toga, upotrebom plastičnog otpada kao sirovine, dali smo doprinos očuvanju oko 30 stabala starosti 30 godina”, kažu iz te Fondacije.

Povodom ovogodišnjeg Dana planete Zemlje, Fondacija se pridružila kampanji „Spasi drvo“, koju sprovodi Sekretarijat za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje donirajući 19 sadnica. Sadnice su proizvedene u okviru projekta „Čini dobro, zasadi drvo“ u Srednjo stručnoj školi „Spasoje Raspopović“.

“Za nas, svaki dan treba da bude Dan planete Zemlje. Zato zajedničkim snagama treba da sačuvamo životnu sredinu, jer je to naša odgovornost i obaveza prema budućim generacijama, ali i prema prirodi i ljepoti u kojoj živimo. Zato činimo dobro za našu Planetu”, zaključuju iz te Fondacije.

Foto: Fondacija „Čini dobro“

NIKŠIĆ PROGNOZA