CGO: Pokrenut postupak pred Etičkim odborom protiv Stamatovića

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je danas podnio Etičkom odboru Univerziteta Crne Gore (UCG) Inicijativu za utvrđivanje kršenja akademskog integriteta od strane istoričara Aleksandra Stamatovića, cijeneći da je nanio štetu akademskom integritetu, odnosno Filozofskom fakultetu na kojem je zaposljen kao profesor, saopšteno je iz ove nevladine organizacije na društvenoj mreži X (Twitter).

„Podsjećamo, Stamatović se na lascivan, mizogin, seksistički i uvrijedljiv način obratio voditeljki emisije ‘Neki to vole vruće’, Ireni Tatar, emitovanoj 16. 05. 2024. godine, na TV Adria.

Iako se UCG ogradio od ove izjave Stamatovića do danas nije bilo poznato da su nadležni na UCG pokrenuli postupak pred Etičkim odborom, pa je to motivisalo CGO da podnese navedenu Inicijativu. Nakom prijema iste, CGO je obaviješten od strane Etičkog odbora da je na prijedlog matičnog Vijeća Filozofskog fakulteta Etički odbor formirao Komisiju koja radi na ovom slučaju“, poručili su iz CGO.

Iz ove nevladine organizacije su izrazili nadu da će se Etički odbor javno, jasno i brzo odrediti o ovom pitanju koje je, kako ističu, sa pravom izazvalo zgražavanje šire javnosti, te da će Stamatović biti adekvatno sankcionisan za nedolično i neakademsko ponašanja, a CGO će, dodaju, pomno pratiti ovaj postupak.

 
Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA