Budvanska URA: Ispitati kako je Brković uknjižio na svoju firmu zgradu JRB-a

,,Budva iz dana u dan zbog pogrešnog i protivzakonitog planiranja postaje grad betona, uskih bulevara, sa sve manje zelenih površina i igrališta i sa nedostatkom parking prostora. Postoji još par rijetkih lokacija na koje su spletom srećnih okolnosti, a najviše iz razloga neriješenih imovinsko-pravnih odnosa ostale ruševine ili zapušteni objekti koji nijesu izgrađeni“, saopštili su danas iz budvanskog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako su istakli, jedna od takvih lokacija je zasigurno zgrada bivšeg JRB-a u srcu i epicentru Budve.

„Ne treba posebno govoriti šta Budvi, koja zbog pogrešnih planova i politike gubi svoj mediteranski duh, znači ovaj prostor. Korišćenje po našoj dostupnosti LN samog objekta je firme DOO Vektra Montenegro podgoričkog biznismena Brkovića koji je na veoma sumnjiv način uknjižio objekte na svoju firmu, a o čemu želimo da upoznamo i javnost kao i nadležne institucije. Svojina, kako piše u listu nepokretnosti, je države Crne Gore. Njegova firma je otišla u stečaj i upravo se ova parcela sa objektom našla na javnom pozivu za nadmetanje gdje svi ponuđači, zaključno sa 20. februarom imaju mogućnost da dostave ponude i kupe ovu, za Budvu i sve njene građane, neprocjenjivu nepokretnost“, navode.

Napominju da se to mora spriječiti. ,,Moramo naći model kako da ovaj dio zemlje vratimo građanima, pa pozivamo Vladu Crne Gore, a  posebno Ministarstvo finansija da se hitno uključe i zaustave potencijalnu mogućnost da JRB promjeni vlasnika, a da to ne bude država Crna Gora. Pozivamo i Vrhovno državno tužilaštvo (VDT), kao i Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da provjere hronologiju upisa u katastar ove nepokretnosti“, zaključuju iz budvanske URE.

NIKŠIĆ PROGNOZA