Borovinić Bojović: U borbu protiv vršnjačkog nasilja moraju uključiti svi

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović pridružila se kampanji protiv vršnjačkog nasilja pod nazivom “Svi za jedno – ZAJEDNO”, čiji su autori grupa studenata Fakulteta političkih nauka u Podgorici sa Smjera za medijske studije i novinarstvo.

Ona je, kako je saopštila gradska uprava, danas primila predstavnice ovog tima studentkinja – Ivu i Janu Vujisić, i u razgovoru sa njima poslala poruku da se “u borbu protiv vršnjačkog nasilja moraju uključiti svi – nadležni, građani, roditelji, stručnjaci i djeca”.

“Nasilje nema opravdanje”, kazala je Borovinić Bojović i ohrabrila svu djecu i mlade da o nasilju ne ćute već razgovaraju sa svojim roditeljima, nastavnicima, zaposlenima u školi i psiholozima.

Iz Glavnog grada dodaju da grupa podgoričkih studenatkinja pohađala je Omladinsku akademiju konstruktivnih narativa Univerziteta u Sarajevu, nakon koje su dobile nagradu za drugi najbolji predlog kampanje javnog zagovaranja.

Time su, napominju, dobile i priliku da kampanju realizuju u Crnoj Gori.

“Njihova kampanja bavi se edukacijom, prevencijom i podizanjem svijesti o vršnjačkom nasilju kroz razgovore sa različitim stručnjacima iz domena rada sa djecom i predstavnicima relevantnih institucija”, zaključuju iz Glavnog grada.

Izvor: CdM

Foto: Glavni grad

NIKŠIĆ PROGNOZA