Bogdanović: Potrebno na adekvatan način iskoristiti resurse Bijelog Polja

Građankama i građanima Bijelog Polja, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine opštine Ernadu Suljeviću i odbornicima u svoje lično i u ime Kluba poslanika Demokrata, čestitam 3. januar, Dan opštine Bijelo Polje , poručio je Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokrata. 

„Ovo podneblje su uvijek krasili multietnički i multikonfesionalni sklad, kao spoj i suživot različitosti u Crnoj Gori i upravo zbog toga vaša opština predstavlja centar sjevera Crne Gore. Bijelo Polje je mjesto bogate istorije, grad Miroslavljevog jevanđelja, najznačajnijeg srednjovjekovnog pisanog spomenika crnogorskih i slovenskih prostora, ali i grad koji gleda u budućnost.

Smještena u plodnoj dolini Lima, ova opština predstavlja odličan privredni potencijal, ali i trgovačko čvorište koje država Crna Gora treba u potpunosti da iskoristi“, naveo je Bogdanović. 

Bijelo Polje, kako dodaje, u sebi sadrži više nego dovoljno resursa, kako prirodnih tako i ljudskih.

„Koje je potrebno na adekvatan način iskoristiti, jer ovaj grad i njegovi stanovnici imaju sve uslove da budu predvodnici ekonomskog razvoja sjevera Crne Gore.

U želji da će Bijelo Polje iskoristiti svoj turistički i ekonomski potencijal, još jednom vam čestitam Dan opštine i želim uspješnu predstojeću godinu!“, zaključio je Bogdanović. 

Foto: Demokrate

NIKŠIĆ PROGNOZA