(VIDEO) Stručni kolegijum Bolnice Nikšić: Preduzeli smo sve mjere da se ustanovi uzrok smrti bebe

Ispred Opšte bolnice Nikšić u toku je okupljanje medicinskog osoblja zbog smrti bebe i sinošnjih dešavanja ispred te ustanove.

Mirko Varajić načelnik nikšićkog pordilišta pročitao je saopštenje stručnog kolegijuma Opšte bolnice Nikšić u kojem se prevashodno i na taj način upućuje saučešće porodici preminule bebe.

„Nakon njene naprasne smrti preduzeči smo sve zakonske i stručne mjere kako bi se ustanovio uzrok ovog tragičnog epiloga i eventualna odgovorbnost zaposlenih u našoj ustanovi. Stim u vezi sprovedena je i interna istraga i uzete izjave od svih zdravstvenih radnika koji su na bilo koji način učestvovali u pružanju njege i kasnije reanimaciji preminule bebe“, navedeno je u saoopštenju.

Obaviješteno je i Ministarstvo zdravlja koje je, kako se navodi u saopštenju, sprovelo dodatnu, nezavisnu istragu.

„Uključena je policija i nadležne sudske isnstitucije kojima je na uvid data sva dokumentacija za koju su izrazili interesovanje, Naložena je obdukcija kao najvažnija i najmjerodavnija procedura za utvrđivanje smrti…“, pročitao je Varajić saopštenje kolegijuma.

Stručni kolegijum ističe da se na nekim portalima i društvenim mrežama krivac unaprijed zna.

„Presuda je bez ijednog dokaza već izrečena uz stigmatizacviju naše ustanove i zaposlenih u njoj. Javnost je već upoznata sa okupljanjima u bolničkom krugu, fizičkim nasrtajima na direktoricu kao i sa neukusnim skandiranjem ispod prozora bolesničkih soba što je dovelo do uznemirenosti i pogoršanja zdravstvenog stanja najtežih pacijetana“, ističe Stručni kolegijum.

Novinarima je danas izjavu dao i Jovan Pipović, pacijent kojem je tokom sinošnjeg protesta pozlilo.

Biljana Brašnjo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA